Cum sa iti reconditionezi singur cada din fonta

1. Degresarea suprafeței

Degresarea suprafeței căzii înseamnă eliminarea depunerii de grăsimi și calcar inerente folosirii îndelungată a căzii. Pentru o degresare corespunzătoare se va folosi detartrant.

Primul pas este să udați cada cu apă, eliminați apa rămasă pe fundul căzii, puneți dopul la scurgere și turnați cu sticla detartrant în cadă din jur împrejur. Al doilea pas este să luați un șmilgher de 80 (dacă suprafața căzii este mătuită) sau de 100 (dacă suprafața căzii este încă fină) și să șlefuiți bine toată suprafața căzii.

După ce ați șlefuit bine suprafața, scoateți dopul de la scurgere și spălați cada cu apă folosind dușul. De aici trecem la urmatorul pas.

2. Spălarea suprafeței căzii

După ce suprafața a fost degresată, urmează spălarea acesteia pentru a elimina grăsimile și toată murdăria. Luați dușul și spălați bine cada după ce a fost dată cu detartrant și ulterior șmilgheruită, spălați apoi cu Cif și un burete moale toată suprafața căzii, urmând să spălați cu apă(cu ajutorul dușului) și uscați foarte bine suprafața căzii.

3. Chituirea zonelor afectate

Datorită folosirii îndelungate a soluțiilor chimice (dar nu numai, ci și datorită apei dure) ce atacă suprafața căzii în timp, aceasta formează pori, suprafața devine mată și desigur, pot apărea fisuri. Pentru a reface aceste zone afectate, este necesar să le chituiți. Un chit rezistent este chitul auto, ce-l folosim cu încredere de ani buni.

După ce chituiți porii și fisurile, lăsați să se întărească chitul aproximativ 15 minute.

4. Șlefuirea zonelor chituite

Șlefuirea zonelor chituite se realizează cu un șmilgher de 120 până nu se mai simte denivelare în momentul când dați cu mâna. Mai exact: locurile șlefuite să aibă același nivel cu suprafața căzii.

5. Pregătirea pentru vopsire

După ce ați terminat de șlefuit zonele chituite, este necesar să curățați cada de praful lăsat în urma șlefuirii.

Acest lucru se poate realiza cu ajutorul aspiratorului pentru a trage tot praful, apoi, cu o cârpă curată udată cu diluant, ștergeți toată suprafața căzii.

Următorul pas este să izolați pereții și podeaua pentru a nu vopsi și faianța sau gresia. Vă trebuie un scoci lat de hârtie sau folie de protecție, în funcție de metoda de aplicare a vopselei.

6. Vopsirea suprafeței

Vopsirea se realizează diferit în funcție de produsul cumpărat. Există kit-uri pentru recondiționat cada de baie ce diferă ca metodă de aplicare, dar și diferite tipuri de vopsele și spray-uri de vopsit.

Trebuie menționat faptul că, odată ce ați folosit unul din aceste produse, nu puteți avea așteptări să reziste mult vopseaua pe cadă. Am detaliat motivul în acest articol.

Deasemenea, în funcție de produsul achiziționat, nu puteți aplica vopseaua contrar indicațiilor. Dacă pe instrucțiuni scrie că trebuie să turnați vopseaua, nu puteți să folosiți trafalet, deoarece rezultatul final nu vă va mulțumi, deoarece suprafața nu va fi netedă, ci ca o coajă de portocală.

Interesul nostru este ca dvs. să beneficiați de o rezistență îndelungată a vopselei aplicată pe cadă, dar după cum am mai spus, nu putem garanta acest lucru dacă folosiți vopsea pentru căzi de baie din comerț.

Acest serviciu de recondiționări căzi de baie există din acest motiv. Știm că există firme ce garantează rezistența vopselei prin a oferi certificat de garanție de 4 ani, dar acest lucru nu garantează de fapt nimic. Sunt atatea cazuri, întâlnite și de noi, în care după 1 an sau 2 ani, vopseaua a început să se exfolieze...da, un lucru neplăcut.

Acestea fiind spuse, vă sfătuim să nu procedați singuri în a vă recondiționa cada de baie deoarece veți arunca banii degeaba, nu veți beneficia de nicio garanție, iar apoi veți apela la o firmă de recondiționări căzi și veți plăti mai mult, deoarece trebuie decapată vopseaua dată de dvs., iar aici intervine un cost suplimentar față de prețul obișnuit.

Rămâne să luați singuri decizia dacă se merită sau nu investiția, dar și deranjul.

Noi, echipa Recondiționări Căzi Baie, vă stăm la dispoziție cu orice informație de care aveți nevoie pentru a finaliza cu succes înfrumusețarea căzii de baie.