Factorii care influenteaza pretul reconditionarii unei cazi

"Cu banii astia mai bine iau o cada noua"

Da, este o vorba ce o intalnim foarte des in randul clientilor si nu suntem singurii, probabil chiar ai vazut si tu printre comentarii pe Facebook sau chiar esti unul din cei care spun acest lucru. Este usor sa crezi ca un serviciu este scump atunci cand ti se comunica pretul, dar trebuie sa stii ce se intampla de fapt in spatele acelui pret si crede-ne, nu se imbogateste nimeni de pe urma acestui domeniu.

Din aceasta cauza, am ales sa va expunem toate aspectele pe care ar trebui sa le cunoasteti despre factorii ce influenteaza pretul reconditionarii unei cazi comparativ cu costul inlocuirii unei cazi, dar si avantajele si dezavantajele procesului de inlocuire cada.

Pret reconditionare cada fonta

Daca costul reconditionarii in momentul prezent porneste de la 300 Lei, iar o cada nou nouta din cel mai necalitativ material, porneste tot de la 300 Lei, iar cand auzi de preturi pentru reconditionarea sau emailarea unei cazi ce variaza intre 400 si 800 Lei, nu ramane decat sa cunosti raspunsul la intrebarea: de ce acea diferenta de pret?

Factorii care influenteaza pretul reconditionarii unezi cazi

Am realizat o lista a factorilor ce influenteaza pretul reconditionarii ce ti-o prezentam mai jos:

  • Materiale necesare fiecarei reconditionari (vopsea, diluant, smilgher, solutie curatare, solutie degresare, chit, pungi, scoci)
  • Curatare chimica
  • Prelucrare mecanica
  • Vopsire
  • Manopera
  • Transport (costul deplasarii)
  • Costuri promovare
  • Impozite la stat
  • Salarii angajati si costurile aferente etc...

Costuri, avantaje si dezavantaje inlocuire cada fonta

Daca vrei sa inlocuiesti cada din fonta, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte importante precum:

Sa scoti cada din baie, lucru ce presupune ori sa chemi 3 vecini sa te ajute sa o poti scoate din apartament, ori sa o tai in doua cu flexul si sa vezi cum te desurci mai departe, dar tot la ajutor ajungi ca nu poti cara de unul singur o asa greutate.

Sa alegi noua cada in functie de dimensiuni, iar aici intervine bugetul pe care il ai, dimensiunea cazii, deoarece in unele situatii, datorita tipului de constructie al blocului, unele cazi au avut parte de zidire imprejurul lor pentru a compensa spatiul ramas pana la perete.

Instalarea noii cazi, procesul de instalare, urmat de o curatare exhaustiva.

Costuri inlocuire cada

Ca sa nu batem campii, luand in calcul de la cel mai mic pret, o cada porneste de la 300 lei. O cada din acril/fibra de dimensiunile 120 x 70 cm care va face fisuri in maxim un an si se va sparge datorita supunerii zilnic greutatii. Este foarte mica, iar un barbat de 1.70 cel putin in comparatie cu 1.20 cat are cada, dati-va seama ca tot in picioare face baie.

Tot la pret mic gasim cazile din tabla (pornind de la 400 lei) care sunt mai bune clar ca cele din acril/fibra. Acestea fac cam repede rugina, dar decat o cada din acril, cu siguranta mai bine cumparati o cada din tabla.

Si ajungem la cea mai scumpa varianta: cada din fonta. Daca veti cauta pe Google pretul unezi cazi din fonta, veti observa ca acesta variaza intre 3.000 si 8.000 Lei, in functie de cateva aspecte cum ar fi forma, grosime, dimensiune si daca este dotata cu picioare sau nu.

Pe langa costul unei cazi, te vei lovi de costurile de transport ale acesteia si costurile de instalare.

Iar daca doresti sa nu te incurci cu niciuna din aceste variante, poti reconditiona cada de unul singur. Am scris articol informativ despre cum sa iti reconditionezi singur cada din fonta aici, unde veti afla pasii necesari incat sa nu dai gres.

Trebuie doar sa tii cont de faptul ca desi te va costa totul pana in 200 Lei, sa ai asteptari ca vopseaua cumparata din magazinele de bricolaj, va rezista pe masura a cat ai platit. De ce spunem asta? Afla aici.

...pentru cei 400-600 Lei pe care ii platiti unei firme sau unui prestator de reconditionari cazi, mai spuneti acum "cu banii astia mai bine iau una noua "? 😏



SUNA SI PROGRAMEAZA RECONDITIONAREA CAZII CLICK PENTRU APELARE DIRECTA